Субота, 04.05.2024, 13:49

Спортивна Богородчанщина

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 42
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Липень » 10 » Богородчанські школярі – чемпіони області
18:15
Богородчанські школярі – чемпіони області
Як театр починається з вішалки, так і великий футбол бере початок з дитячих літ. З метою залучення підростаючого покоління до регулярних занять цим видом спорту та виявлення здібних футболістів у нашому районі щорічно проводяться змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч" у чотирьох вікових групах. Переможці районних змагань беруть участь в обласних. 
В цьому році наш район на обласній арені гідно представили юні 12-річні футболісти Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. Спочатку в Бурштині відбулися зональні змагання. У першій грі богородчанці зустрілися з ровесниками Долинського району і зіграли внічию – 1:1. У наступному матчі наші футболісти переконливо перемогли калушан – 7:1. Заключний поєдинок юні богородчанці грали з багаторазовим переможцем обласних змагань – командою Івано-Франківська. Щоб вийти у фінал, нашим школярам потрібна була лише перемога, а суперника влаштовував нічийний рахунок. На щастя, в напруженому поєдинку вони здолали івано-франківців – 1:0.
Першим суперником школярів з Богородчан у фі-налі стала команда Косівщини. Наші футболісти провели цю зустріч в атакуючому ключі і впевнено перемогли з рахунком 3:0.
У вирішальному матчі проти богородчанців виступили ровесники-переможці Тисменицького району. Ціна двобою була досить висо-кою, тому обидві команди старалися якнайшвидше відкрити рахунок. Це вдалося нашим хлопцям аж у другому таймі, які провели у ворота суперника єдиний переможний гол.
Лунає фінальний свисток – й ось вона, мить перемоги і таке бажане чемпіонство. Капітан команди Юрій Радульський піднімає над головою кубок обласного переможця під гучні оплески та вигуки "Ура!" А ось імена 12-річних футболістів, які під керівництвом свого тренера Романа Багрія здобули почесний титул: Ю. Радульський, М. Радульський, О. Федик, С. Карабінович, В. Кисиличак, О. Завалкевич, А. Семків, В. Іванишин, В. Безпалько, С. Дутчин, В. Середюк, Б. Кривцун, О. Канюк, В. Будункевич. Згідно з регламентом за богородчанців також грали В. Курилюк і В. Сеньчук (обидва Підгірська школа) та М. Бабінський (Космацька школа).
На початку червня юні футболісти представляли Івано-Франківщину на Всеукраїнських зональних змаганнях клубу "Шкіряний м'яч". Суперниками богородчанців були команди Хмельницької і Тернопільської областей. Матч з хмельничанами закінчився перемогою 4:2. Тернопільчани теж виграли у хмельницької команди. Перепустка до фіналу, який відбудеться на початку вересня в Одесі, вирішувалася в очній зустрічі богородчанців з футболістами Тернополя. Гра пройшла цікаво, біля воріт обох команд виникло багато гольових моментів. Але нашим футболістам не вдалося забити бодай одного м'яча. Зате тернопільчанам пощастило і вони здобули мінімальну перемогу – 1:0. Отже, на першому місці – команда Тернополя, на другому – Богородчан, на третьому – Хмельницького.
Варто зазначити, що такий успіх юних богородчанців не випадковий. Районна федерація систематично проводить змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч", а команда Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 протягом останніх років завжди ставала їх переможцями і займала призові місця на обласних змаганнях.

Роман Балаш.

Матеріал з часовпису "Слово народу"
Категорія: Футбол | Переглядів: 564 | Додав: naz_forever | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: