Вівторок, 30.04.2024, 15:21

Спортивна Богородчанщина

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 42
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 21 » Карпати (Коломия) - Газовик (Богородчани): фактор Макогона
16:19
Карпати (Коломия) - Газовик (Богородчани): фактор Макогона
Сьогодні в с.Королівка (Коломийщина) відбувається центральний матч 2 туру чемпіонату області серед команд першої ліги. Коломийські "Карпати" приймають богородчанський "Газовик". В матчі юнацьких команд перемогу здобули коломияни - 3:2. В поєдинку дорослих команд також перемогли господарі поля. Єдиний гол (а точніше автолог у виконанні Мотуза) в грі був забитий на старті поєдинку. 

Карпати (Коломия) - Газовик (Богородчани) - 1:0
Чемпіонат області. Перша ліга. 2 тур. с.Королівка. Сонячно.
Юнаки - 3:2.
Арбітр: Семанюк Тарас (Івано-Франківськ)
Асистенти: Вовчок Я., Дем'янчук Т.
Карпати: Кисилиця, Огаль, Кавінський, Федорюк, Михайлів, Нестерук, Олійник, Ткачук, Гаврилюк, Веретко, Родевич
Заміна: Тріщук, Пислар, Попадюк, Свиридов, Сивка.
Газовик: Макогон, Маковійчук, Тащук, Барчук В.,Руснак, Вірстюк, Стоцюкий, Боришкевич, Мотуз, Вікарюк, Барчук Р.
Заміна: Клебан, Долотко, Мельничук, Микуляк, Павлюк.
Вилучення: Стоцький, 52.
Гол: Мотуз 12 (аг).

В рамках 2 туру чемпіонату Івано-Франківської області з футболу зустрічалися минулорічні призери. Бронзовий - «Карпати» з Коломиї приймали срібного - богородчанський «Газовик». Гра проходила на стадіоні с. Королівка Коломийського району. Офіційна причина – щоб не вбивати газон на «Юності». Чесно кажучи давно не був на цій, з дозволу сказати, арені. Роки зо три. І якщо колись вона дивувала всіх своїм смарагдовим газоном та трибуною з пластиковими стільцями, то зараз враження не найкращі. Добило їх те, що безпосередньо на стадіоні продавали алкоголь і розпивали його, як то кажуть, не виходячи від каси. Також чомусь присутні на матчі працівники міліції навіть не робили вболівальникам зауваження за куріння в громадських місцях.

Але повернемося безпосередньо до футболу. Матчі між цими командами останнім часом стали доволі принциповими і напруженими. То Коломия заб’є в доданий час, то «Газовик» переможе на своєму полі та по-суті вирве цим самим 2 місце в чемпіонаті. Експерти прогнозують, що в цьому сезоні сьогоднішні суперники також будуть боротися за найвищі місця, тому матчі між ними матимуть над принциповий характер. Як показала гра – це так.

На одну з перших ролей у матчі вийшов досить несподіваний фактор. Назвемо його фактором Макогона. Як відомо Михайло провів у складі коломиян 2 тренувальні збори, але напередодні чемпіонату покинув розташування команди. І «Карпатам» довелося в екстреному порядку закривати позицію № 1. Перед грою запитав Макогона, чи були якісь об’єктивні причини, що змусили його прийняти таке рішення. Голкіпер послався на сімейні причини, які з огляду на сімейний стан Михайла цілком можна вважати вагомими.

Натомість фанати коломийських «Карпат» не змогли чи не схотіли розбиратися у ситуації і впродовж усієї гри «тролили» воротаря «Газовика», намагаючись вивести його з себе та припустити помилку. На мою думку це не прикрашає фан-сектор «Карпат», але свого вони досягли вже на 11 хвилині, коли розіграш штрафного, який нібито нічим особливим не загрожував, закінчився взяттям воріт богородчанців. М’яч у свої ворота зрізав Мотуз. Макогон в цей момент був дезорієнтований своїми та чужими футболістами, а можливо і вигуками з трибун…

Після забитого голу «Карпати» дещо відділи ініціативу в руки, а точніше ноги, гостей і почали грати другим номером. Основна загроза в цей час була від ударів здалеку та розіграшу стандартних положень. Так, наприклад, небезпечний удар Веретка ледь не закінчився голом – м’яч пролетів в лічених сантиметрах над перекладиною. У гостей особливо вирізнявся 13-ий номер команди – Руснак. Щоправда, не так своєю грою, як антропометричними даними.

Другий тайм розпочався з атак богородчанців, активними були Вірстюк та Роман Барчук. Останній втратив дуже зручний момент для взяття воріт, пробивши з лінії воротарського мимо рамки орієнтовно на 55 хвилині зустрічі. Але за декілька хвилин до цього «Газовик» опинився у меншості. Впродовж матчу було дуже багато необов’язкових фолів в центрі поля та на флангах. До пори до часу арбітру вдавалося гасити пристрасті, що вирували на полі картками жовтої масті. Але вочевидь, що терпець у рефері поєдинку урвався. На 52 хвилині йшла атака господарів лівим краєм, яка по-суті, нічого небезпечного собою не являла. Один з лідерів «Газовика» Роман Стоцький, знаходячись позаду та намагаючись вибити м’яч з під ніг суперника, перечепив його. Епізод, який у більшості випадків не тягне навіть на жовту картку, закінчився вилученням гравця «Газовика». Звичайно, арбітр знаходився ближче до епіцентру подій і йому, як то кажуть видніше - ягнув цей фол на пряму червону чи ні. Але як на мене, саме цей епізод став ключовим у матчі.

А далі почався типовий весняний футбол, коли боротьби більше ніж самої гри. В цей момент на першу роль, зазвичай, виходить вміння арбітра заспокоїти гравців, змусити їх думати про футбол, а не про емоції. Нажаль, в цьому матчі вийшло трохи по-іншому. Не люблю повчати суддів, адже свого часу сам вкусив цього не легкого хліба, але коли бачу, що рефері ніби й обирає правильну позицію на полі, але не фіксує елементарних виходів м’яча за лінію поля, то залишається лише знизувати плечима та списувати це на той же початок сезону. Проте, як кажуть: Платон мені товариш – та істина дорожча…

Ніби відчуваючи якийсь боржок перед «Газовиком» арбітр матчу Тарас Семанюк почав вирівнювати гру. Богородчанці, серед яких багато колишніх професіоналів це відчули і почали займатися, м’яко кажучи симуляцією, падаючи та подовгу валяючись на полі ледь не від кожного дотику коломиян. І це при тому, що вони програвали та грали в меншості ! Де логіки, панове, спитаю я Вас? Не шукайте логіки у футболі, адже її там просто не має, сказав би Валерій Васильович. Хочеться додати, що до кінця гри жодній з команд не вдалося створити бодай одного 100% гольового моменту. Єдине, що кинулося в очі, то це те, що разом з Макогоном-воротарем «Карпати» втратили чудового останнього захисника, адже саме цей компонент своєї гри Михайлові довелося декілька разів з успіхом продемонструвати в кінці поєдинку.

На імпровізованій прес-конференції, що відбулася після матчу я привітав головного тренера «Карпат» Василя Васильовича Блясецького з перемогою та попросив прокоментувати ситуацію з Макогоном. Василь Васильович відповів: «Дана тема, вичерпана, Михайло підійшов до мене і вибачився. Тому це питання закрите».

P.S. Як кажуть італійці: «Помста – це блюдо, яке куштують холодним»…

Фото та відео з матчу очікуйте пізніше.

Дем'янчук Олександр, для sport.if.ua
Категорія: Футбол | Переглядів: 566 | Додав: naz_forever | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: