Субота, 04.05.2024, 09:34

Спортивна Богородчанщина

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 42
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Липень » 5 » Веломандрівка пролягла через богородчанщину
18:18
Веломандрівка пролягла через богородчанщину
Минулої п'ятниці, 28 червня, з нагоди 17-ої річниці прийняття Конс-титуції України в нашому районі відбулося дещо не-звичне спортивне свято. Через окремі населені пункти Богородчанщини проліг маршрут учасників Всеукраїнського велопробігу "Прикарпаття збирає друзів".
Із самого ранку на центральному стадіоні райцентру до веломандрівки готувалися приєднатися любителі спорту, молодь і школярі району. Стартував марафон у м. Івано-Франківськ. Його головним організатором виступив велоклуб "Прометей", що працює на базі міського центру дозвілля дітей та юнацтва, а співорганізаторами у нашому районі – підприємці та активісти спортивного руху президент ФК "Газовик", депутат райради Ярослав Паранюк та кандидат у майстри спорту з легкої атлетики Іван Сенчак. Посприяли проведенню заходу також районна влада, підприємці.
Близько 11 години спортсмени прибули в Богородчани. Під час дружньої зустрічі спортсменів у добру путь благословив отець-декан Петро Дирів. З вітальними словами виступили голова райдержадміністрації Богдан Нагорняк, учасниця Паралімпіади у Ванкувері Надія Стефурак, депутат районної ради Ярослав Паранюк.
І ось велосипедисти взяли старт та вирушили у захоплюючу мандрівку за маршрутом Богородчани – Старі Богородчани – Саджава – Глибоке – Хмелівка – Росільна – Підгір'я – Богородчани. В кожному населеному пункті любителів спорту щиро зустрічали місцеві жителі, зокрема учнівська молодь, вітаючи гаслами "Слава Україні!" Заради безпеки колону супроводжували працівники ДАІ, швидка допомога та автобуси. Тож у кого виникали технічні проблеми з ровером або хто втомився, мали можливість перепочити та полагодити свій транспортний засіб.
Здається лише стартували, а вже й фініш. Від напливу позитивних емоцій, яких набралися спортсмени від мальовничих краєвидів, зустрічей з новими людьми, колегами-однодумцями, на задній план відступила втома. Учасники велопробігу з Івано-Франківська і Богородчан, до яких долучилися любителі цього виду спорту з Києва, Ужгорода, Тернополя, Львова, Хмельницького, пригощалися морозивом, кавою, бутербродами і ділилися враженнями від мандрівки. Організатори заходу вручили його учасникам пам'ятні дипломи.
Загалом у пробігу взяли участь більше ста спортсменів (близько сорока з Богородчанщини), більшість з яких успішно подолали дистанцію від початку і до кінця. А це тільки сім населених пунктів нашого району та понад 30 кілометрів складної за рельєфом траси. Відрадно, що участь у веломарафоні взяла велика кількість дітей. Тож у нашій державі, яка днями відзначила одне з найбільших державних свят, підростає гідна спортивна зміна.



Віктор Тимощук,
головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту РДА.

Матеріал з часопису "Слово народу"
Категорія: Велоспорт | Переглядів: 586 | Додав: naz_forever | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: